Openingsfeest N.A.Radio – De Nieuwe Vorst

Openingsfeest N.A.Radio – De Nieuwe Vorst

69 69 people viewed this event.

Vanaf 17 juni huist er in de kelder van Theater De Nieuwe Vorst, naast een KRAAKKELDER, ook een heus radiostation! N.A.R.  “Stimulating your brain with music, livesets, podcasts and more”. N.A.R. is elke vrijdag live te beluisteren van 11:00 – 23:00 en is op zoek naar: muzikanten, enthousiaste Tilburgers die altijd al een radioshow hebben willen maken, presentatoren, mensen die over kunst, cultuur of politiek willen praten, mensen met een fantastisch talkshow idee en mensen met de vetste playlist van Tilburg. Kortom: mensen die zin hebben om mee de kelder in te duiken en radio te maken!

Op 16 juni geeft N.A.R. een sneak van het programma, dansen en proosten we samen op een gloednieuw radiostation en horen we meer over de wilde plannen!

Programma

20:15 opening door Dinotra

Dinotra gaat voor N.A. Radio de nieuwe talkshow ‘Lastpak’ presenteren. Samen met co-presentator Peter zal zij in gesprek gaan met elke week een andere gast. Met Tilburgers van de straat en uit de wijken, uit de culturele sector of anderszins met een Tilburgs verhaal. Altijd met een focus op diversiteit en inclusiviteit. Want iedereen heeft een pak last: een last die precies bij je past. Door de holistische benadering en de doordachte wijze van vragen stellen komt een gast in feite in gesprek met zichzelf, waardoor we kennis kunnen maken met de mens achter de gast.

 

20:30 Exotische verhalen van het Middenrif

N.A. Radio markeert de terugkeer van Joris en Dennis en hun Exotische Verhalen van het Middenrif op de Tilburgse radio. Een programma met muziek uit heel de wereld, van stokoud tot splinternieuw maar altijd swingend. Gelardeerd met bijzondere verhalen over geschiedenis, politiek of geografie en zo nu en dan met een verrassend lokaal tintje. Zo maakten zij al eens een expositie en 4 uitzendingen over Tilburgse Muziekgeschiedenis in het Tijdlab van de Bibliotheek LocHal. En ook vanavond zal in het teken staan van lokaal talent en van Tilburgse helden die geëerd dienen te worden.

21:00 Drs. Eline Primowees, Brain-Person

Eline kan van alles vertellen over de herkomst van onze naam: het boeiende stukje brein genaamd de Nucleus Accumbens. Noem het ‘je persoonlijke graadmeter van coolheid’, of, als je neurowetenschapper bent: ‘heel moeilijk te onderzoeken’. Een mysterieus ding dus, dat we vanavond misschien een klein beetje mogen ontrafelen.

21:30 Dj Louise

Louise gaat voor N.A. Radio het programma ‘Zalmplaat’ maken. En of het nu tegen de stroom in is of niet, verwacht een stroom aan muzikale weetjes. Geserveerd met muzikale reizen, want Louise is zeer breed georiënteerd. Van disco tot world, van jungle tot hiphop en van jazz tot electro, Louise luistert het allemaal en verbindt genres muzikaal of aan de hand van van tevoren bedachte thema’s. Vanavond een voorproefje van ‘Zalmplaat’.

22:00 DJ Sueside + Dokter Moon

These legends are gonna teach you a lesson! Meet your teachers: DJ Sueside, docent muziekgeschiedenis en Dokter Moon: docent en studie coördinator op de Herman Brood Academie. Tevens aanstichter van deze school: de eerste hip hop opleiding van de wereld.

Als dat ze nog niet genoeg tot helden maakt, wat dacht je van het feit dat Dokter Moon de initiator en producer is van de eerste hiphop supergroep, Great Minds, je weet wel Jiggy Djé, Winne en Sticks. En misschien nog legendarischer, de avonturen van Dokter Moon in de inner circle van de Wu Tang Clan, nadat RZA zijn protégé en mede Tilburger Cilvaringz tekende voor Wu Tang Records, en Hij, Cilvaringz en DJ Sueside het prompt tot Europese Wu-Tang Killa Bees schopten.

Zo werd DJ Sueside de officiële live DJ van Wu-Tang Clan naast leden als The RZA, Raekwon, Cilvaringz, Masta Killa en diverse Killa Beez en vergezelde hij hen op vele Amerikaanse tours. Maar naast een fantastische hip hop dj, kun je bij hem, docent en platenverzamelaar natuurlijk van alles verwachten, van soul, funk en afro tot dance en caribische grooves.

Zoals reeds gezegd DJ Sueside en Dokter Moon gaan ons een lesje leren van achter de decks

To register for this event please visit the following URL: https://denieuwevorst.nl/programma/n-a-r-radio-release-party/ →

 

Date And Time

2022-06-16 @ 08:00 PM to
2022-06-17 @ 01:00 AM

Share With Friends

Ferran Bach Neandertalers podcast live aan de nieuwe vorst naradio tilburg
This webssite is collecting cookies! Do you know what a cookie is? Check the Website's Privacy Policy. Welcome to the website. Feel free to contact for any request (language availables: Dutch, English, Italian, Indonesian, Turkish, Klingon, Binary code, SCUMM, PSD, DXF,HTML and TXT)